Yläkoululaisista välituntiohjaajia Vantaan Jokiniemessä

Vantaan Jokiniemen koulussa on virinnyt aito kiinnostus nuorten itse toteuttamaan välituntitoimintaan. Oma valinta vastasi huutoon maaliskuisena keskiviikko-iltapäivänä ja järjesti ainutlaatuisen Välkkärikoulutuksen. Koulutukseen osallistui vapaaehtoisina 10 välituntiohjauksesta kiinnostunutta 8-9-luokkalaista.

Vauhdikkaan iltapäivän aikana oppilaat saivat pohtia hyvän välituntitoiminnan perusteita ja kokeilla ohjausta käytännössä. Toiminta sytytti nuoret: ryhmäharjoitusten myötä syntyi paitsi komeita paperitoteemeja, myös konkreettisia oivalluksia mielekkään ja kaikille avoimen välituntitoiminnan tärkeydestä. Koulutuksen huipensivat oppilaiden suunnittelemat, oman näköiset välitunnit.

Suunnitelmien hedelmät poimivat oppilaat itse. Niiden pohjalta he vetävät ala- ja yläkoululaisille valitsemansa välituntiaktiviteetin. Jokiniemen keväiset koulupäivät sähköistyvät niin pitkien välituntien futsalista kuin koulupihan musta vyö-leikkitempauksestakin. Nuori saa mahdollisuuden olla hyvä välkkäri – omilla ehdoillaan ja omista lähtökohdistaan.

Kokeilu tarjoaa oppilaille korvaamatonta ohjauskokemusta. Se myös lisää valmiuksia vuorovaikutuksellisen toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Ennen muuta kyse on omatoimisuuden vahvistamisesta, liikkeen lisääntymisestä ja onnistumisen elämyksistä kouluarjessa! Oma valinta huolehtii kokeilun istuttamisesta osaksi Vantaan Jokiniemen koulun toimintakulttuuria yhdessä kouluhenkilökunnan kanssa.