10 syytä syödä kouluruokaa

Viime vuosina on keskusteltu paljon kouluruokailun arvostuksesta ja maksuttomuudesta. Osaavatko lapset ja nuoret arvottaa ilmaisen kouluruokailun riittävän korkealle? Voisiko sen muuttaa jopa Suomessa maksulliseksi, jotta sen arvostus paranisi?

Kannustan kaikkia lasten ja nuorten kanssa toimivia aikuisia puhumaan kouluruoasta positiivisesti ja kannustetaan säännölliseen ruokailuun. Oma esimerkki on usein paras ohje myös ruokakasvatuksessa.

Nuorten ravitsemukseen voidaan parhaiten vaikuttaa muuttamalla ympäristö terveellisiä valintoja suosiviksi. Kansanterveyslaitos ja Opetushallitus suosittelivat, että kouluissa ei tulisi olla myytävänä sokeroituja mehuja, virvoitusjuomia ja makeisia. Näitä tuotteita on kuitenkin useissa kouluissa edelleen saatavilla joko automaateista, koulun kioskista tai kanttiinista.

Tiesitkö, että jopa kolmannes yläkouluikäisistä nuorista ei syö koululounasta päivittäin?

Ruokatieto.fi -sivustolle on koostettu 10 syytä syödä kouluruokaa.

Käy tutustumassa, miksi olisi hyvä syödä täältä!