Oppilaiden aktivointi vapaa-ajalla myös opettajien vastuulla?

Miten kannustaa oppilaita liikkumaan vapaa-ajalla? Viikonloppuisin? Entä loma-aikoina? Onko tämäkin koulun ja opettajan vastuulla? Tässä hyvä, helppo ja innostava esimerkki, jonka eräs opettaja toteutti helsinkiläisessä koulussa.

Ota oppilaat mukaan ideointiin ja toteuttakaa haaste esim. yhden viikon tai kuukauden verran.

 

Hei,

Olemme oppilaiden kanssa suorittaneet joulukuun ajan #touhukalenteria, joka on antanut liikuntahaasteen joka päivälle. Nyt liikuntahaaste jatkuu joululomalla.

Haastan sinut liikkumaan yksin, kavereiden ja perheesi kanssa joululomalla. Seuraavassa on jokaiselle lomapäivälle (20.12-6.1.) liikuntatehtävä. Voit tehdä haasteet sinulle mieluisassa järjestyksessä ja halutessasi vaikka monta kertaa ja vaikka kaikki samana päivänä. Saatko rastit joka kohtaan?

joulukalenteri

Liikunnallista joululomaa! Älä anna huonon sään olla este ulkona liikkumiselle!

Terveisin,
Markus-ope