Pelicansin kouluvierailukiertueilla puhutaan terveistä elämäntavoista

kouluvierailu

Suomen uuteen hallitusohjelmaan on kirjattu kärkihankkeeksi lasten ja nuorten liikunnan lisääminen ja istuvan elämäntavan vähentäminen. Jatkossa kouluissa tulisi liikkua tunti päivässä. Linjaus on tervetullut oppilaiden hyvinvoinnin kannalta. Samoin perusopetuksen opetussuunnitelma haastaa kouluja yhä enemmän oppilaiden osallisuuden edistämiseen kouluarjessa. Mukaan talkoisiin on haastettu myös 3. sektorin toimijat!

Valtakunnallinen Oma valinta -hanke järjestää keväällä 2016 yhteensä viisi koulukiertuetapahtumaa yhteistyössä Pelicansin ja Kiekkoreippaan kanssa. Kouluvierailukiertua tehdään Lahden alueen yläkouluissa tammi-maaliskuun aikana.

Kouluvierailukiertueiden tavoitteena on innostaa yläkouluikäisiä nuoria terveisiin elintapoihin: liikkeen lisäämiseen sekä terveelliseen ruokavalioon.

Lisätietoja
Henri Karjula
Koordinaattori
p. +358 44 4165 494
henri.karjula@nuortenakatemia.fi